ТРА
Середа
22
00:24

​На фінансування бюджетних установ Житомирщини в обласному бюджеті не вистачає понад пів млрд грн

У 2024 році на фінансування бюджетних установ Житомирщини в обласному бюджеті не вистачає 564 мільйони гривень.

Недостатність складає майже 28% від загального обсягу затверджених видатків. Про це йдеться у відповіді департаменту фінансів Житомирської ОВА на запит Суспільного Житомир.


У відповіді на запит, зокрема, сказано, що обсяг видатків на утримання закладів та виконання обласних програм у 2024 році становив при затвердженні бюджету 1,8 мільярда гривень. При цьому в структурі вказаних видатків 85,3% займають захищені видатки — зарплата, енергоносії, харчування, медикаменти, стипендії.


"Зважаючи на наявну мережу закладів, незавершеність реформи децентралізації в частині чіткого розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади різних територіальних рівнів, обмеженість фінансового pecypcy та необхідність здійснення видатків, пов’язаних із підтримкою сил безпеки та оборони, протидію збройній російській aгpeciї i ліквідацію наслідків війни, обласний бюджет не має можливості забезпечити повну потребу в коштах для фінансування бюджетних установ та закладів. У зв’язку з цим на стадії формування обласного бюджету на 2024 рік не забезпечена потреба в коштах (за розрахунками бюджетних установ) склала 564 мільйони гривень. Тобто недостатність коштів становить 28% від загального обсягу затверджених видатків", — повідомив обласний департамент фінансів у відповідь на запит Суспільного.


Загалом, у 2024 році з обласного бюджету фінансуються 116 установ, закладів та підприємств, де є 8 з половиною тисяч штатних посад.

Вчора

Вчора

Сторінки:
Нагору