КВІ
Понеділок
29
22:22

​На вимогу Інспекції усунуто перешкоду щодо користування сміттєзвалищем на території Черняхівської селищної ради

В ході обстеження території в межах Черняхівської селищної ради державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на початку квітня 2024 року виявлено, що на в’їзді на територію місцевого сміттєзвалища влаштоване несанкціоноване сміттєзвалище, яке перешкоджає руху по території сміттєзвалища та його належному функціонуванню.

Пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить організація управління побутовими відходами, відходами будівництва та знесення; забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів; організація роботи пунктів роздільного збирання побутових відходів; надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами тощо.


Водночас, виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, здійснюється у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про управління відходами». Згідно даної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів відносяться до компетенції органу місцевого самоврядування.


Враховуючи вищевикладене, Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на Черняхівську селищну раду лист щодо необхідності прийняття рішень та вжиття заходів передбачених вимогами статті 12 Закону України «Про управління відходами».


Наразі Інспекція отримала офіційне повідомлення про виконання вимоги щодо усунення перешкоди у користуванні сміттєзвалищем.

Сторінки:
Нагору