ТРА
Субота
4
02:33

​На Запорізькому напрямку загинув доброволець з Житомира Володимир Турчин

15 лютого в Житомирі у Свято-Михайлівському кафедральному соборі попрощалися із 51-річним військовослужбовцем Володимиром Турчином. Чоловік пішов добровольцем на фронт, загинув 1 лютого 2024 року на Запорізькому напрямку при виконанні бойового завдання.

Про це Суспільному розповів радник Житомирського міського голови з питань ветеранів війни Олег Смаль. За його словами, Володимир Турчин народився 3 лютого 1972 року в місті Херсон. У 25-річному віці переїхав до Житомира. Двоюрідний брат загиблого Віталій розповів, що Володимир добровільно став на захист України.


"Мій брат Володимир, який героїчно загинув, ще з самого початку російської агресії, з 2014 року приймав участь у протидії цій агресії. Спочатку на території Луганської, Донецької областях у складі добровольчого батальйону "Луганськ-1". У подальшому після повномасштабного вторгнення поїхав до Києва за власною ініціативою, де проходив службу. Був добрий, любив усіх і дуже справедливий, завжди допомагав останнім, що у нього є ", — розповів Віталій, Двоюрідний брат загиблого військового.


Володимир Турчин не дожив до свого 52-річчя два дні. Поховали воїна на Смолянському військовому кладовищі Житомира. У Володимира Турчина залишилася матір.


За інформацією Житомирської міської ради, Володимир Турчин був нагороджений медаллю "За Хоробрість в бою" та відомчою відзнакою командувача Національної Гвардії України за успішне виконання бойових завдань.


Вічна слава і світла пам'ять Герою!

Вчора

Сторінки:
Нагору