КВІ
Неділя
28
07:05

​На Житомирщині – 33 грантери за програмою "Власна справа" з початку 2024 року

Упродовж перших двох хвиль програми "Власна справа" у нинішньому році заяви на отримання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу подали 70 жителів Житомирщини.

33 бізнес-плани були схвалені Державним центром зайнятості до реалізації й розраховані кошти були виділені їх подавачам, в середньому – по 244 тис. грн. Загальна сума мікрогрантів за підсумками двох хвиль перевищує 8 млн грн. Успішне втілення грантерами передбачених бізнес-ідей додасть щонайменше 66 нових робочих місць.


Серед отримувачів – здебільшого діючі ФОПи, лише четверо новачків у бізнесі та юридична особа. У гендерному співвідношенні – практично паритет: 16 чоловіків та 17 жінок.


За грантові кошти в області:


запрацює аптека на колесах, виробництво текстильних виробів, меду та бджолопродукції, декоративна обробка каменю та граніту;


відкриється цех з виробництва морозива, школа манікюру, центр з надання бухгалтерських послуг, косметологічний кабінет, салони краси, кав’ярні і магазини;


розшириться готельний бізнес, продюсерський центр, стоматологічна клініка, флористична студія, продуктові маркети та ін.

Вчора

Сторінки:
Нагору