КВІ
Понеділок
29
21:16

​На Житомирщині будуть створені «Простори психологічної підтримки»

Перша заступниця начальника обласної військової адміністрації Наталія Остапченко провела зустріч з представниками ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн», щодо старту нового проєкту МТД та реалізації поточного проєкту з роботи мобільних медичних команд у Житомирській області. Мова йде про створення 12 просторів Психологічної Підтримки у громадах Житомирської області.

Головна мета – створення такої мережі на території Олевської, Словечанської та Народицької громад Житомирської області для надання психологічної допомоги та підтримки населенню, що постраждало в результаті збройної агресії.


Простір психологічної підтримки (ППП) — приміщення, обладнане всім необхідним для проведення в першу чергу онлайн консультацій, сесій, тренінгів та інших психологічних заходів. Це простір, де клієнти зможуть отримати необхідну психологічну підтримку онлайн (по відео зв’язку або телефону), що забезпечує доступ до широкого кола психологічних фахівців з різноманітними спеціалізаціями та досвідом роботи.


Важливою перевагою ППП є збереження конфіденційності та приватності клієнтів. Відсутність фізичного контакту з психологом може сприяти відчуттю конфіденційності для тих, хто зазнає сорому або страху під час офлайн консультації. Планований запуск перших просторів: травень-червень 2024 року. Такі простори плануємо створювати у 4 населених пунктах кожної з громад.


Учасники зустрічі також обговорили результати реалізації проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Завдяки цьому у Житомирській області почали роботу 3 мобільні медичні команди у складі лікаря, медичної сестри, фахівця з соціальної роботи, психолога та водія.


За 3 місяці реалізації було здійснили 34 виїзди до віддалених населених пунктів Житомирщини, охоплено 37 сіл та 898 клієнтів. Дбаємо разом про ментальне здоров’я, задля нашого майбутнього.

Сторінки:
Нагору