КВІ
Неділя
28
04:47

​На Житомирщині центр комплектування подав звернення до поліції на розшук 1304 ухилянтів

Бердичівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки подав до поліції 113 звернень про розшук 1304 військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації.

Про це на своєму сайті з посиланням на начальника Бердичіського районного терцентру комплектування та соцпідтримки Віктора Нагорнюка повідомляє Бердичівська районна військова адміністрація.


У повідомленні сказано, що інформацію Віктор Нагорнюк озвучив 23 листопада на розширеній нараді очільниці Бердичівської РВА з головами територіальних громад Бердичівського району та поліцією.


"Натомість доставлено всього 47 ухилянтів, відкрито 27 кримінальних проваджень та кілька адмінпостанов. Вручена повістка ще не означає відправлення у зону бойових дій. Наразі Збройні сили України пред’являють серйозні вимоги до мобілізованих, відправляючи додому тих, хто має проблеми зі здоров’ям", — цитує пресслужба РВА Віктора Нагорнюка.


Зі слів очільника РТЦК, до оповіщення щоденно залучають від 10 до 12 військовослужбовців з числа учасників та ветеранів бойових дій. Щоденно вони вручають близько 15 повісток — нразі до терцентру комплектування прибувають 10% оповіщених.


Також працівники терцентру вручають розпорядження головам сільських, селищних рад та старостинських округів, керівникам підприємств, установ та організацій.


На нараді голови громад Бердичівського району розповіли, що на їхньому рівні проблеми з оповіщенням населення виникають через небажання людей брати повістки або ж пускати сторонніх у свій будинок. Деяких військовозобов’язаних не можуть знайти за місцем прописки, оскільки більшість з них ще раніше виїхали з населеного пункту і наразі немає інформації про їхнє місцеперебування.


За результатами наради очільниця Бердичівської РВА Людмила Димидюк доручила старостам подати до районного терцентру комплектування уточнені списки військовозобов’язаних, які фактично проживають у їхніх старостинських округах.


Крім того, голови громад щоп’ятниці звітуватимуть про роботу з оповіщення військовозобов’язаних та вилучення техніки на потреби ЗСУ.

Вчора

Сторінки:
Нагору