КВІ
П'ятниця
26
17:15

​На Житомирщині цього року поліція задокументувала понад 120 адмінправопорушень, учинених підлітками

Переважна більшість з цієї кількості стосуються розпивання алкогольних напоїв чи куріння у громадських місцях, а також появи у нетверезому вигляді. У ході профілактичної роботи поліцейські закликають дорослих бути відповідальними, контролювати дітлахів і дбати про стан їх здоров’я. Один із напрямків щоденної роботи ювенальних інспекторів поліції Житомирщини – профілактика вчинення дітьми протиправних діянь.

– Уже цього року працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували 126 правопорушень, учинених тинейджерами. Майже половина (56) від кількості складених адмінматеріалів – за фактами розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у публічних місцях чи появи там неповнолітніх у нетверезому вигляді. Ще 70 адмінпротоколів стосуються куріння підлітків у заборонених місцях, - повідомила начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП в Житомирській області Наталія Гончарук.


Окрім того, правоохоронці виявили і припинили близько десятка правопорушень, учинених дітьми, які не досягли віку адміністративної відповідальності. Відтак протоколи буди оформлені відносно їх батьків за ч. 3 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.


Поліцейські регіону разом із представниками УДСНС та соціальними працівниками продовжують попереджувальну роботу як у молодіжному середовищі, так і серед дорослих. Зокрема, відвідують за місцями проживання родини, які перебувають на обліках і такі, що потрапили у скрутні життєві обставини.


– Ми перевіряємо, як батьки дбають про своїх неповнолітніх дітей. Проводимо роз’яснювальну роботу і з малечею, і з дорослими, націлюємо на неухильне дотримання гігієни. Також наглядаємо, чи створені у домівках належні умови для повноцінного розвитку та зростання дітей, - каже Наталія Гончарук. – Окрім того, здійснюємо рейди по продуктових торговельних закладах, де наголошуємо продавцям на неприпустимості продажу неповнолітнім алкоголю чи тютюну.


Шановні громадяни! Правоохоронці закликають кожного бути відповідальним і небайдужим, особливо якщо мова йде про дітей і молодь. Контролюйте, де знаходиться і чим займається ваша дитина. Дотримуйтесь самі та вимагайте від дітей не нехтувати правилами безпечної поведінки

Сторінки:
Нагору