КВІ
Субота
27
09:33

​На Житомирщині чоловік задушив сусіда, а тіло закопав на городі

Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурора Бердичівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у скоєнні вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Його засуджено до 14 років позбавлення волі та відшкодування потерпілим понад 400 тис. грн заподіяної шкоди.


Прокурор у суді довів, що 45-річний житель Бердичівського району скоїв жорстоке вбивство свого сусіда.


Події відбувалися у травні 2020 року, у будинку обвинуваченого. Того дня потерпілий, будучи у добросусідських відносинах, приніс йому два кролі на розплід у господарстві. Після цього, за участі третього односельчанина, вони тривалий час спілкувалися та вживали алкогольні напої.


Вже увечері, близько 21.00 год, між чоловіками виник конфлікт, під час якого господар накинувся на сусіда спершу з кулаками, а потім вдарив ножем та схопив за шию і задушив.


Приховували вбивство разом з приятелем (стосовно нього за ч. 1 ст. 396 КК України - приховування злочину – справу розглядає суд). Тіло потерпілого, аби не розбудити матір, яка спала у сусідній кімнаті будинку, викинули у двір через вікно. Потім, відрубавши ноги, щоб тулуб помістився у яму, закопали його на своєму городі. Щоб замаскувати свіжоскопану землю, місце обсадили часником.


Обвинувачений на суді вину визнав частково та розповів свою версію. Мовляв, йому здалося, що на нього напав недоброзичливець з москви (чоловік раніше бував там на заробітках), тому він його знешкодив.


На підставі наданих прокурором доказів та результатів експертиз суд призначив покарання, співмірне з тяжкістю скоєного злочину. З дня затримання і до набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Вчора

Сторінки:
Нагору