КВІ
Субота
27
02:35

​На Житомирщині до кінця року планують відкрити нову лабораторію з проведення ПЛР-тестування

В місті Коростень до кінця року планують відкрити лабораторію з проведення ПЛР-тестування. Приміщення для лабораторії готують в діагностичному центрі. Зараз триває підбір відповідного обладнання та навчання спеціалістів.

Про це під час щотижневого брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко. За її словами, це дасть можливість суттєво збільшити кількість ПЛР-досліджень:


"Є реальна можливість відкрити таку лабораторію в Коростенському діагностичному центрі. Для того там є відповідне приміщення, яке потребує незначного поточного ремонту, є персонал, який зараз проходить навчання. З державного бюджету нам передбачено 6 мільйонів 950 тисяч гривень додаткової субвенції на придбання обладнання для здійснення ПЛР-досліджень. Плануємо, що до кінця року ми все таки зможемо відкрити ще одну точку, яка буде повністю покривати Коростенський, Олевський, Овруцький райони і дасть нам змогу не так далеко возити (відібрані зразки матеріалів для проведення ПЛР-тестування – ред.) і суттєво збільшити кількість ПЛР-досліджень. Зараз триває попередній етап підготовки: ми вишукуємо це обладнання, готуємо приміщення, навчаємо людей. До кінця року, сподіваюсь, ми зможемо проводити на території Житомирської області не менше трьох тисяч разом із лабораторним центром ПЛР-досліджень".


Нагадаємо, що на сьогодні 99% всіх ПЛР-тестувань в області здійснює Житомирський обласний лабораторний центр, 1% – вірусологічна лабораторія Житомирської міської дитячої лікарні. Житомирщина входить до трійки лідерів за швидкістю тестувань на COVID-19.

Вчора

Сторінки:
Нагору