КВІ
Понеділок
29
22:55

​На Житомирщині екоінспектори виявили трактор з лісоматеріалами без дозвільних документів

​На Житомирщині екоінспектори виявили трактор з лісоматеріалами без дозвільних документів

Під час проведення рейдових заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень з метою посилення державного нагляду (контролю) за станом охорони лісів та зелених насаджень від незаконних рубок, законності походження лісопродукції в місцях заготівель, переробки та транспортування, на початку квітня 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу на території Коростенського району, на дорозі в лісовому масиві, розташованому між смт Іршанськ та с. Забране, виявлено факт транспортування лісоматеріалів круглих породи сосна орієнтовно об’ємом 7,3 куб м трактором з причепом без електронних носіїв обліку лісопродукції.


Під час спілкування з водієм транспортного засобу з’ясовано, що документів, які засвідчують законність походження лісопродукції у нього не має. Також відсутні документи на транспортний засіб та документи, які засвідчують особу.


Попередньо встановлено, що дана лісопродукція могла бути вивезена з території Барвінського лісництва ДП «Малинський лісгосп АПК». Спеціалісти Інспекції на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції для фіксації правопорушення. Транспортний засіб з лісоматеріалами після завершення процедури огляду було відправлено до одного із підприємств на відповідальне зберігання.


У зв’язку з тим, що в діях особи, яка транспортувала незаконно добуту лісопродукцію, наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.246 КК України, в порядку статті 214 КПК України Інспекцією скеровано до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області повідомлення про скоєння правопорушення для вжиття заходів реагування в межах повноважень.

Сторінки:
Нагору