КВІ
Субота
27
09:21

На Житомирщині екологи продовжують фіксувати збитки довкіллю, завдані країною-агресором

На виконання спільного наказу Міністерства оборони України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України фахівцями Державної екологічної інспекції України спільно з представниками Міноборони проводиться обстеження на об’єктах Міноборони території Житомирської та Рівненської областей, метою яких є фіксування фактів заподіяння шкоди та визначення збитків, нанесених довкіллю в результаті збройної агресії рф.

«Росія спричинила колосальні руйнування в Україні, зокрема, і на території Житомирської та Рівненської областей, вчинила сотні злочинів проти довкілля. Так, сума збитків, завданих екосистемі Житомирщини за понад два роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну, становить 16,7 млдр грн (427,6 млн доларів), Рівненщині - 760 млн. грн (19,7 млн доларів).


Як мінімум 5 об'єктів важкої промисловості пошкоджені та забруднюють навколишнє середовище.


Цією спільною роботою закладається потужний фундамент для формування компенсаційного механізму отримання репарацій, компенсацій і відшкодування екологічних збитків, які у майбутньому через міжнародні суди будуть стягнені з країни-агресора за вчинений екоцид на український землі», - акцентує начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Вчора

Сторінки:
Нагору