КВІ
Неділя
28
07:05

​На Житомирщині громадянин Молдови допомагав незаконно перетинати кордон

Правоохоронці затримали чоловіка під час зустрічі та отриманні винагороди за свої послуги на одній з АЗС міста Бердичева.

Про те, що 22-річний громадянин сусідньої країни сприяє у незаконному переправленню осіб через держкордон дізналися правоохоронці Житомирщини. У рамках конфіденційного співробітництва оперативники вийшли на зв’язок з ділком і таким чином з’ясували всі деталі схеми.


За окрему винагороду, йдеться про 3700 доларів США, чоловік пообіцяв допомогти порадами та усуненням перешкод покинути Україну військовозобов’язаній особі. Увесь час підозрюваний надсилав рекомендації та інструкції через телеграм-канал, а вже під час особистої зустрічі отримав частину винагороди у 37, 5 тисяч гривень.


Коли ділка спіймали на гарячому, він намагався позбутися завдатку і викинув гроші, та всі дії були зафіксовані правоохоронцями. Слідчі слідчого управління ГУНП оголосили чоловікові про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.


Оперативний супровід провадження здійснювали співробітники Бердичівського РВ УСБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.


12 червня судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років. Нині з’ясовується кількість ухилянтів, яких вдалося незаконно переправити за межі України.

Вчора

Сторінки:
Нагору