КВІ
Неділя
28
11:26

​На Житомирщині кмітливий «бізнесмен», змовившись з посадовцем, налагодив незаконний видобуток піску

На території однієї з місцевих громад приватний підприємець організував видобуток корисних копалин без жодних дозволів.

Попередньо встановлено, що 39-річний бердичівлянин, змовившись з посадовою особою громади, запровадив видобуток піску на двох земельних ділянках у Бердичівському районі. Інший, 55-річний чиновник, здійснював контроль над масштабами діяльності. Чоловікові звітували про проведену роботу, надсилаючи фотознімки з місць видобутку. Надалі пісок продавали.


14 серпня правоохоронці задокументували їх протиправну діяльність. Слідчі провели низку санкціонованих обшуків на підприємствах, офісах, місцях, де зберігається незаконно видобутий пісок, у транспортних засобах та за місцем проживання фігурантів. У ході проведення слідчих дій вилучено понад 1,3 млн гривень, 28 250 доларів США, 7 вантажних автомобілів та причепи до них, навантажувач, бетонозмішувач, особистий автомобіль одного з фігурантів, мобільні телефони, документацію та понад 2 тисяч м3 піску.


Слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Нині призначено низку експертиз, у тому числі щодо завданої шкоди довкіллю. Триває встановлення інших осіб, що можуть бути причетними до незаконних оборудок.


За таке правопорушення передбачено від 3 до 6 років позбавлення волі. Оперативний супровід здійснюють працівники УСБУ регіону, а процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Вчора

Сторінки:
Нагору