КВІ
Неділя
28
21:47

​На Житомирщині нетверезий водій хабарем намагався «вирішити проблему»

Вдень 21 грудня на блокпосту в Овручі правоохоронці для перевірки зупинили автомобіль «ВАЗ 21104», під керуванням 50-річного жителя Коростенського району. Під час спілкування з водієм від нього було чути різкий запах алкоголю.

Тоді поліцейські запропонували чоловікові пройти відповідне обстеження. У результаті у водія було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння (2, 76 проміле).


Аби уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцям відкупне. Гроші він поклав у відсік дверцят службового автомобіля, попри попередження про караність таких дій.


Факт надання неправомірної вигоди задокументований слідчо-оперативною групою відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління. Грошові кошти поліцейські вилучили як речовий доказ.


Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.


За такі дії законодавством передбачене покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.


Крім того, водієві доведеться відповідати і за нетверезе керування автомобілем. Нагадаємо, що відповідно до ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП таке правопорушення карається штрафом у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Теги: Овруч

Вчора

Сторінки:
Нагору