КВІ
Неділя
28
01:46

​На Житомирщині нетверезий водій, втікаючи від поліцейських, зіткнувся з бетонною конструкцією

Нетверезий вояж і зіткнення з бетонною конструкцією: у Попільні поліцейські задокументували ряд адмінправопорушень

1 лютого близько 22.30 по вулиці Героїв Майдану водій автомобіля «Daewoo» не впорався з керуванням та виїхав за межі проїзної частини дороги. А помітивши екіпаж поліції, керманич різко змінив напрям руху. Така поведінка та маневри водія здалися правоохоронцям підозрілими, тож вони вирішили наздогнати автомобіль-утікач.


Керманич легковика ігнорував вимоги патрульних про зупинку та продовжував рух… аж до зіткнення з бетонною конструкцією. Унаслідок трощі автомобіль зазнав механічних пошкоджень.


Поліцейські зʼясували, що за кермом легковика знаходився 32-річний місцевий житель. Жодних документів, які б надавали право кермувати транспортним засобом, чоловік патрульним не надав. Окрім цього, манера його спілкування та поведінка свідчили про нетверезий стан, однак від запропонованого освідування на місці події чи у медичному закладі керманич відмовився.


За таких обставин патрульні поліцейські відділення поліції №2 Житомирського райуправління склали відносно чоловіка адміністративні протоколи за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…), 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП.


Згідно з чинним законодавством «нетверезе» кермування карається штрафом у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Таке ж покарання чекає на водія, який відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Вчора

Сторінки:
Нагору