КВІ
Понеділок
29
20:56

​На Житомирщині після чотирьох місяців пошуків поховали полеглого воїна Романа Богодвида

17 лютого у селі Дриглів Чуднівської громади після чотирьох місяців пошуків поховали полеглого воїна Романа Богодвида. Військовослужбовця знайшли в одному з дніпровських моргів — його тіло лежало там під документами іншого загиблого бійця з Сумської області.

У листопаді 2023 року рідним Романа Богодвида привезли на поховання тіло іншого загиблого бійця. У лютому 2024 року знайти тіло Романа змогли за результатами ДНК-експертизи. Про це Суспільному розповіла сестра полеглого військового Аліна Васін.


"Нам зателефонували з Києва і сказали, що є збіг із нашим меншим рідним братом за ДНК. Слідчий Чуднівської поліції подав постанову на підтвердження і прийшло підтвердження на сина Романового, що він є біологічним батьком на 99,9%. З цією постановою відправили документи в морг міста Дніпро. Переробили прізвища, оскільки тіло знаходилося під зовсім іншим прізвищем та ім'ям і нумерацією, яка підлягає Сумській області, а не Житомирській", — розповіла Аліна Васін.


17 лютого 2024 року в селі Дриглів на Чуднівщині попрощалися з 37-річним Романом Богодвидом. Чоловік загинув внаслідок влучання ракети російського ПТРК по автомобілю 29 жовтня 2023 року на Бахмутському напрямку.


"Ще з юнацьких років Роман не боявся взяти на себе відповідальність, завжди допомагав батькам у вирішенні складних ситуацій. Ця риса в нього збереглася і в подальшому житті. Працював на молокозаводі та місцевому лісництві", — розказала староста села Наталія Закликівська.


Товариш воїна — Денис Мирончук розповів, що Роман Богодвид полюбляв грати у футбол.


"Роман був світлою людиною. Я часто телефонував йому з приводу футболу, він завжди підтримував та брав активну участь. Був дуже хорошою людиною", — пригадав Денис Мирончук.


"Ми росли з ним разом, грали у футбол, лазили по деревах. Він для мене буде живий завжди. Він мій найкращий старший брат", — сказала сестра полеглого військового Аліна Васін.


У Романа Богодвида залишилися дружина та неповнолітні діти.


Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Сторінки:
Нагору