КВІ
Субота
27
13:42

​На Житомирщині прокуратура продовжує відстоювати у судах конфіскацію сільгоспугідь, які перебувають у власності громадян росії та білорусі

Органи прокуратури Житомирщини, спільно з Управлінням СБУ в області, продовжують вживати заходи щодо припинення права власності громадян росії та білорусі на землі сільськогосподарського призначення, розташовані у межах територіальних громад області.

Як повідомлялося раніше, прокурорами окружних прокуратур цьогоріч заявлено низку позовів щодо конфіскації у громадян іноземних держав значної площі земель. Наразі обсяги таких сільгоспугідь збільшилися. Зокрема, станом на 20.03.2024 заявлено позовів щодо конфіскації близько 125 га земель вартістю майже 17 млн грн.


З них задоволено судами (з врахуванням минулих років) 22 позови стосовно конфіскації понад 62-х га землі.


Зокрема, днями, за позовами Звягельської окружної прокуратури, заявленими в інтересах держави, ще трьох громадян країни-окупанта позбавлено права власності на землі сільськогосподарського призначення. Рішенням суду у них конфісковано три ділянки землі загальною площею 2,2 га, що у межах Ємільчинської територіальної громади Звягельського району.


Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, громадяни іноземної держави, які успадкували земельні ділянки, повинні їх відчужити у встановлений термін. У разі порушення вимог володільця у судовому порядку позбавляють права власності, а земля підлягає конфіскації.

Вчора

Сторінки:
Нагору