КВІ
Понеділок
29
22:47

​На Житомирщині російські "шахеди" атакували обʼєкт інфраструктури

В ніч на 8 квітня 2024 року Росія атакувала Україну 24 БпЛА типу «Shahed». На Житомирщині відбулася атака на обʼєкт інфраструктури. Існує пряма загроза забруднення повітря. В місті Звягель тимчасово ввели дистанційне навчання у закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомила Звягельська міська рада на сторінці в мережі Facebook. Зокрема, в повідомленні йдеться, що Росія нанесла удар по обʼєкту інфраструктури громади. Жертв серед мирного населення немає.


"Наразі існує пряма загроза забруднення повітря, тому рекомендовано залишатися в приміщеннях із закритими вікнами. Зокрема комісією ТЕБ та НС було прийнято рішення щодо дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти. Щодо закладів дошкільної освіти: для батьків, яким немає з ким залишити дітей, будуть працювати чергові групи", — йдеться у повідомленні.


У ніч проти 8 квітня сили протиповітряної оборони знищили 17 "шахедів" із 24, якими армія РФ атакувала Україну. Збиття шахедів зафіксували і над Житомирщиною.


Про це зранку повідомили у Повітряних Силах.


"В результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях", — йдеться у повідомленні.


Тривогу на Житомирщині оголосили о 1:16 ночі, тривала вона до 3:41 ночі.


О 2:46 Звягельська міська рада опублікувала повідомлення про потребу зберігати інформаційну тишу та та не викладати у мережу роботу засобів ППО та наслідки російських ударів.


Як повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко на сторінці в мережі Facebook, попередньо внаслідок атаки жертв та постраждалих немає. "Силам та засобам протиповітряної оборони області вдалося збити частину шахедів", — написав Бунечко.

Сторінки:
Нагору