КВІ
Субота
27
11:44

​На Житомирщині слідчі завершили досудове розслідування оборудок аграріїв на понад 6,5 млн грн

Саме таку суму дотації незаконно отримали двоє директорів агропідприємств та приватний підприємець. Їх афера полягала в незаконному отриманні відшкодування з держбюджету за створення горіхового саду.

Нагадаємо, восени 2020 року 41-річний житель м. Баранівки, директор агропідприємства, вирішив незаконно отримати кошти з державної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». До оборудки він залучив 74-річного колегу, жителя м. Чернівців, та знайомого, 23-річного земляка.


Аграрії склали фіктивні документи про купівлю-продаж саджанців горіхів, а також про виконані їх спільником роботи з їх посадки. При цьому фактично деревця вже росли на Звягельщині.


Неправдиві відомості спільники подали до відповідної комісії та отримали кошти як часткове відшкодування витрат з держбюджету. Надалі гроші легалізував баранівський аграрій, провівши низку фіктивних фінансових операцій. Кошти спільники використали для власних потреб.



Викрили протиправні оборудки працівники управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції. Днями, за процесуального керівництва обласної прокуратури, слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області завершили досудове розслідування.


Усім трьом учасникам злочинної групи інкриміновано привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ). Крім того, обоє аграріїв обвинувачуються у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ), а молодший з них – ще й у легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).


Відповідно до чинного законодавства чоловікам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору