КВІ
П'ятниця
26
04:33

​На Житомирщини стартувала акція «Створюємо ліси разом»

Про це в ході пресконференції повідомив перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

Він нагадав, що у рамках програми Президента за три роки в Україні буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років планується збільшення площ нових лісів на 1 мільйон гектарів. 16 вересня Генеральний директор Директорату з питань економічної політики Офісу Президента України Дмитро Олійник разом із Головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем дали старт наймасштабнішому садінню дерев у країні.


У цьому році основні заходи з реалізації Програми та акції «Створюємо ліси разом» відбуватимуться з 1 жовтня і триватимуть до 30 листопада. Державні лісогосподарські підприємства області готові до садіння – виростили достатньо сіянців та підготували необхідні площі. Уже діє спеціальний сайт zelenakraina gov.ua, де кожна людина зможе відстежити хід садіння лісу в кожному регіоні та в межах держави в цілому.


Долучитися до садіння дерев зможуть всі бажаючі – для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом», або ж звернутися безпосередньо до держлісгоспу чи управління. Лісівники зі свого боку проведуть необхідні інструктажі та забезпечать садивним матеріалом.


На Житомирщині в рамках Акції заплановано проведення ряду заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів.

«В рамках акції лісівники Житомирщини запланували посадити за один день 1 мільйон дерев, - анонсував Роман Ільїн. - А загалом впродовж осені відтворимо 2 тисячі гектарів лісу.»


До Акції приєднаються об’єднані територіальні громади та інші лісокористувачі області, на землях яких також заплановане створення нових лісів, з метою примноження зелених насаджень краю.


В теплицях і розсадниках держлісгоспів Житомирщини цьогоріч вирощено 40 мільйонів сіянців. Понад 1 млн. з них - із закритою кореневою системою.


На базі Радомишльського лісомисливського господарства запущено роботу сучасного спеціалізованого насіннєсховища на 2 холодильних камери загальним об’ємом 52 куб. м;


В нинішньому році побудовано 11 нових теплиць з сучасними системами зрошування в Коростенському лісомисливському господарстві, Овруцькому лісовому господарстві та Овруцькому спеціалізованому лісовому господарстві загальною площею 0,5 га.


Щорічно держлісгоспи області створюють близько 5 тисяч гектарів лісу, нинішнього планують відтворити 7 тисяч гектарів.


«Такі ж обсяги лісовідновлення будемо проводити в найближчі 5 років,» - запевнив Роман Ільїн.

Вчора

Сторінки:
Нагору