КВІ
Неділя
28
09:39

​На Житомирщині судитимуть ще одного прихильника комунізму та «руского міра»

На Житомирщині співробітники Служби безпеки викрили чергового пропагандиста на інформаційно-підривній діяльності у соціальних мережах.

За даними слідства, до злочину причетний мешканець Коростеня-працівник служби економічної безпеки української національної компанії паливно-енергетичного комплексу.


Фігурант був активним учасником проросійських груп у заборонених в Україні «Однокласниках», звідти й позичав для поширення деструктивний пропагандистський контент.


Матеріали у підтримку президента росії путіна, пости-прославляння «асвабадітєлєй»-вояків окупаційної армії та публікації зі спробами дискредитувати західних партнерів нашої держави регулярно з’являлися на персональній сторінці зловмисника.


Крім того, зловмисник поширював у мережі заборонену в Україні радянську й комуністичну символіку та маніпулятивні лозунги, які рф традиційно використовує для ведення інформаційної війни проти нашої держави.


У них, серед іншого, містилися також заклики до українського народу до повстання для повалення і захоплення діючої легітимної влади у нашій державі.


Ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер публікацій зловмисника.


У ході санкціонованих слідчих дій за місцем його проживання правоохоронці вилучили мобільний термінал, який він використовував у протиправній діяльності.


На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за:


- ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади),


- ч.ч.1 та 2 ст.436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів),


- ч.ч.2 та 3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.


Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт разом із матеріалами справи скеровано до суду для розгляду по суті.

Документування протиправної діяльності здійснили кіберфахівці та слідчі СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору