КВІ
Субота
27
13:50

​На Житомирщині священника УПЦ (МП) підозрюють у розбещенні неповнолітньої

За процесуального керівництва ювенального прокурора Коростенської окружної прокуратури настоятелю храму повідомили про підозру у розбещенні неповнолітньої (ч.1 ст.156 КК України).

Розслідуванням встановлено, що злочин проти статевої свободи неповнолітньої восени минулого року скоїв настоятель храму, який належить до УПЦ (МП), що в одній з територіальних громад області.


Підозрюваний певною мірою скористався соціальним статусом неповнолітньої. Дитина була позбавлена батьківського піклування, проживала у сім’і піклувальників – дідуся і бабусі, яка за станом здоров’я обмежена у пересуванні. Священник та потерпіла проживали в одному селі, були знайомі.


Підозрюваний при зустрічі на вулиці чинив тиск на неповнолітню, вимагав приходити до нього у двір, та, користуючись відсутністю будь-яких сторонніх очевидців, вчиняв розпусні дії. Потім давав невелику суму грошей «на морозиво».


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування проводить Коростенське райуправління поліції.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Вчора

Сторінки:
Нагору