КВІ
Субота
27
09:48

​На Житомирщині відкрито перший Кваліфікаційний центр

18 березня 2024 року в Малинському фаховому коледжі розпочав свою роботу Кваліфікаційний центр. В Україні це перший такий центр, який здійснює присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації з професії лісоруба та вальника лісу та перший кваліфікаційний центр у Житомирській області.

Відтепер на базі коледжу буде здійснюватись оцінювання і визнання результатів навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння чи підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.


Рішення про створення центру було прийнято у зв’язку з численними зверненнями роботодавців лісової галузі до закладу освіти. На базі Малинського фахового коледжу можна буде отримати підтвердження за професійними стандартами:


Лісоруб 5 розряду;


Вальник 6 розряду.


Що це означає на практиці? Якщо людина самотужки оволоділа професією та підтвердить, що її знання та компетентності відповідають вимогам професійного стандарту, успішно пройде теоретичне та практичне оцінювання, то кваліфікаційний центр видасть сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, що визнається державою і є підставою для офіційного працевлаштування.


Кваліфікаційний центр Малинського фахового коледжу внесено до Реєстру кваліфікацій Національного агенства кваліфікацій за №163 від 18 березня 2024 року.

Вчора

Сторінки:
Нагору