КВІ
Субота
27
15:12

​На Житомирщині викрили нелегальних «бурштинових старателів»

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури в Житомирській області групі осіб повідомили про підозру у незаконному видобуванні бурштину, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 1, 2 ст. 240-1 КК України).

За даними слідства, незаконним промислом займалася група жителів Коростенського району. Ініціював протиправну діяльність чотирьох земляків 53-річний уродженець міста Олевська.


Копальню облаштували на ділянці землі поблизу с. Замисловичі Коростенського району, що на території Білокоровицького лісогосподарства. Каміння видобували за допомогою гідророзмиву ґрунту, забираючи воду із неподалік розташованої водойми.


Днями правоохоронці припинили незаконний промисел, «чорних старателів» затримали у порядку ст. 208 КПК України.


На місці видобування вилучили бурштин, водяну помпу, водозабірний шланг, чотири пожежних рукави, допоміжний інвентар. Крім цього, під час обшуків за місцем проживання фігурантів також вилучено понад 1,5 кг обробленого бурштину і каменю-сирцю.

15.03.2024, за участі прокурорів розглянуті клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді домашнього арешту.


Наразі вживаються заходи для встановлення заподіяної довкіллю шкоди. Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору