КВІ
Субота
27
06:37

​На Житомирщині водій-порушник намагався відкупитися від поліцейських

У Новограді-Волинському керманич автомобіля запропонував поліцейським гроші, щоб відкупитися від відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Правоохоронці задокументували факт підкупу. Наразі розпочато досудове розслідування.

Увечері 19 травня працівники сектору реагування патрульної поліції Новоград-Волинського районного відділу помітили водія, який порушив правила користування ременем безпеки.


Поліцейські зупинили транспортний засіб для з’ясування обставин. За кермом автомобіля «DAF» перебував 60-річний житель с. Соколова Житомирського району. Під час спілкування із поліцейськими, чоловік, щоб уникнути адміністративної відповідальності, запропонував правоохоронцям гроші.


На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої належним чином задокументували всі обставини події.


Відтак поліцейські притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП (Порушення правил користування ременями безпеки та реєстрації транспортного засобу) та розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.


Законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Вчора

Сторінки:
Нагору