БЕР
Вівторок
19
07:09

​На Житомирщині завдяки небайдужим рибалкам викрито порушника з 60 кг риби

3 березня 2021 року громада рибалок Малинщини допомогла зафіксувати грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на території Малинського водосховища (р. Ірша) у м. Малин.

Під час здійснення рейду (кожного дня громадою організовано чергування водойми) небайдужими рибалками помічено групу осіб, які здійснювали вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову. Порушникам вдалося втекти, але ними було залишено автомобіль, у якому зберігались докази злочину.


На місце події активістами викликано наряд поліції та рибоохоронних патрульних Житомирщини. За допомогою поліції знайдено власника автомобіля та за його згоди здійснено огляд авто.

У правопорушника виявлено 5 од. сіток (500 метрів), гумові чоботи, пешню та «ракету». У заборонених знаряддях лову знаходилось 63 кг риби: лящ – 32 екз., щука – 5 екз., короп – 4 екз., судак - 2 екз., плоскирка – 2 екз. та окунь – 1 екз.


Збитки, завдані рибному господарству області, склали 9 231 грн.


На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя та засоби лову, водні біоресурси вилучено. Матеріали справи будуть направлені до суду за місцем скоєння правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі до 680 грн. Крім того, порушнику доведеться компенсувати завдані державі збитки.

Вчора

Сторінки:
Нагору