КВІ
Субота
27
23:42

​На Житомирщині завершилась реорганізація обласної служби зайнятості

На Житомирщині завершилась реорганізація обласної служби зайнятості. Її структура тепер приведена у відповідність до адміністративно-територіального устрою. Створені чотири філії обласного центру зайнятості - Житомирська, Бердичівська, Звягельська і Коростенська, які мають відокремлені відділи чи управління у всіх колишніх районах області.

26 січня, на базі Житомирський міський центр зайнятості було утворено Житомирську філію, яка має розгалужену структуру і є найбільш чисельною: у самій філії, Хорошівському й Чуднівському управліннях та відділах у Брусилові, Коростишеві, Любарі, Попільні, Пулинах, Радомишлі, Романові та Черняхові загалом надаватимуть послуги 105 працівників. Керуватиме оновленою установою Ярослав Можар – управлінець з досвідом роботи у виконавчих органах влади, зокрема Народицькій, Бердичівській і Житомирській райдержадміністраціях.


Представлення керівників новоствореної філії та її підрозділів відбулось за участі голови Житомирської районної військової адміністрації Олександра Хомича та його заступників - В’ячеслава Авраменка і Людмили Заворотнюк. Директорка обласного центру зайнятості Galina Korinna коротко підсумувала надання послуг клієнтам служби у минулому році та озвучила пріоритети на нинішній.


- Зважаючи на військовий стан, у 2022 році кількість працевлаштованих нами клієнтів знизилась на 40% у порівнянні з іще мирним, хоча й карантинним, 2021 роком. Торік ми допомогли знайти роботу близько 12800 жителям Житомирщини, тоді як рік до цього влаштували понад 21600 осіб. Оскільки війна триває, розраховувати на збільшення попиту на працівників і належну результативність у працевлаштуванні не доводиться. Основні наші зусилля спрямуємо на виконання урядових програм з підтримки як незайнятого населення, так і роботодавців, які в змозі забезпечувати людей роботою у цей складний воєнний час, - наголосила Галина Корінна.


Серед таких програм вона виокремила надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування ВПО, якою в області торік скористались 194 підприємства і підприємці, взявши на роботу 458 вимушених переселенців. Це і мікрокредитування бізнесу за програмою «Власна справа» в рамках проєкту «єРобота»: 123 підприємці отримали гранти на загальну суму 28,4 млн.грн. Також - «Армія відновлення», до якої Житомирщина долучилась в середині грудня минулого року: 81 безробітний взяв участь у суспільно корисних роботах, а служба зайнятості виплатила їм зарплату за відпрацьований час на загальну суму понад 369 тис. грн.


У 2023 році основними пріоритетами в роботі служби зайнятості буде запровадження нових і результативна реалізація вже діючих активних програм сприяння зайнятості населення, зокрема учасників бойових дій та внутрішніх переселенців, та подальша цифровізація послуг та сервісів служби.

Вчора

Сторінки:
Нагору