КВІ
Субота
27
13:38

​На Житомирщині зменшився податковий борг

За інформацією Головного управління ДПС у Житомирській області боржники Житомирщини з початку року сплатили 21,3 млн грн податкового боргу. Як відмітила заступник начальника Галина Воробей: «Вся ця робота націлена на збільшення надходжень до бюджету за рахунок погашення податкового боргу».

Слід відмітити, за січень-лютий в абсолютному значенні податковий борг зменшили 469 підприємств, які допустили його на початок року, на загальну суму 71,1 млн гривень. При цьому 461 суб’єкти господарювання сплатили заборговану суму повністю, що становить 17,3 млн гривень.


У рахунок погашення податкового боргу за два місяці цього року до зведеного бюджету надійшло 21,3 млн грн. Із них державний бюджет отримав 15,9 млн гривень.


За січень-лютий надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету склали 995,0 тис. гривень. Зокрема, до держбюджету спрямовано 913,1 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 81,9 тис. гривень.


З початку року фахівці податкової служби області подали до суду 27 позовів щодо стягнення 4,5 млн грн податкового боргу, у відповідному періоді минулого року – 56 позовів на суму 2,7 млн грн. Зокрема, 3 звернення щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових безготівкових коштів на суму податкового боргу 4,5 млн гривень. Щодо надання дозволу на реалізацію описаного майна подано 4 позови на суму 1,3 млн гривень. Також до суду направлено 6 позовів щодо стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби на суму податкового боргу 1,1 млн гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору