ТРА
Неділя
5
05:21

​На Житомирщину прибувають більше 40 переселенців з Донецької області

Найближчим часом на Житомирщину прибудуть 35 дорослих та семеро дітей з Донецької області. Вони будуть розміщені в Бердичівському районі. Про це Суспільному розповів заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський.

За його словами, переселенцям нададуть всі умови для належного перебування. Вони будуть забезпечені продуктами харчування та засобами гігієни.


"Буде працювати "Укрпошта", яка буде надавати ту допомогу, яку надає переселенцям держава в грошовому еквіваленті. Також працюватимуть всі соціальні служби для того, щоб поставити людей на облік і вони змогли отримувати фінансову допомогу від держави", – розповів Віктор Градівський.


Переселенцям надаватиметься психологічна підтримка та працюватимуть медичні заклади для надання медичної допомоги.


"Ми підготували більше шести тисяч місць – це і гуртожитки, і приватні будинки, і місця компактного проживання. Спочатку ми плануємо поселити переселенців в місцях компактного проживання, а після цього кожному буде надана можливість проживати в приватному секторі. Ми дуже дякуємо нашим громадянам, які зголосилися надати свої будинки, які не використовуються зараз і в них можуть проживати переселенці", – сказав Віктор Градівський.


Крім того, Житомирщина ще приймає переселенців, які раніше проживали в геріатричних, психоневрологічних пансіонатах, каже Віктор Градівський. Є низка таких закладів в Донецькій, Харківській областях, які були зруйновані або пошкоджені. У спеціалізованих закладах області зараз проживає більше 400 таких людей, сказав заступник керівника Житомрської ОВА.


За інформацією Житомирської ОВА з 24 лютого 2022 року Житомирщина прийняла майже 120 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Наразі в області проживає 66 тисяч 43 ВПО.


Найбільше внутрішньо переміщених осіб оселилося:


в Житомирському районі – близько 31 тисячі осіб;


в Коростенському районі – близько семи тисяч осіб.


у місті Житомир – 10 тисяч 700 осіб;


у місті Бердичів – 4 тисячі 670 осіб.


До Житомирської області найбільше переселенців приїхали з Донеччини — близько 9 тисяч 500 осіб, з Харківської області — 3 тисячі 700 осіб та по 3,5 тисячі з Луганщини та Херсонщини.

Вчора

Сторінки:
Нагору