КВІ
П'ятниця
26
06:31

​Наїхав та поїхав? На Житомирщині суд з’ясовує обставини трагедії на ринку

У Бердичівському міськрайонному суді триває розгляд справи щодо 44-місцевого жителя, якому інкримінують наїзд на неповнолітнього і подальше свідоме залишення його у небезпеці (злочини, передбачені ч. 2 ст. 286 і ч. 1 ст. 135 КК України).

Подія трапилась близько четвертої ранку 27 грудня 2020 року у районі центрального ринку. Згідно з пред’явленим обвинуваченням, водій рухався на автомобілі «ГАЗ» та, проявивши безпечність і неуважність до дорожньої обстановки і її змін, наїхав на 16-річного пішохода, який лежав на проїжджій частині. Також водію інкримінують залишення потерпілого без допомоги, котрий після наїзду опинився у небезпечному для життя стані і за кілька годин помер.


Під час минулого засідання суд допитав потерпілих (батьків і сестру загиблого), а цього тижня заслухали шістьох свідків з боку обвинувачення. Серед них були торговці, які вдосвіта 27 грудня прибули до своїх прилавків розкладати крам і побачили неподалік чийогось велосипеда, а під прилавком – лежачого юнака. Він не реагував на звертання, тож люди викликали «Швидку». Інша свідок, робоче місце якої знаходиться подалі від місця події, зазначила, що чула у ранковій темряві нерозбірливий, наче п’яний, голос та звук із луною, ніби щось ударило по металу, після чого усе стихло.


Також серед допитаних були дві студентки, котрі напередодні ввечері спілкувались із загиблим та його другом на території ринку. За словами дівчат, юнаки перед тим катались містом на велосипедах та грали в ігри на телефоні. Видимих ознак сп’яніння у хлопців не було помітно. Одна дівчина вказала, що, обіймаючись на прощання, відчула від когось із них запах спиртного, проте не пам’ятає, від кого саме.


Мама друга загиблого повідомила, що близько опівночі 26 грудня обидва хлопці приїжджали велосипедами до її будинку: син давав товаришу музичну колонку. Також жінці відомо, що того вечора хлопці вживали пиво, однак не виглядали сп’янілими. Деякі свідки розповідали й про те, що, попри пізній час, юнак збирався їхати додому у с. Хажин, і що його велосипед видався їм застарим та недостатньо надійним для нічної подорожі. Вранці наступного дня новину про смерть хлопця дізналась його бабуся - останній допитаний цього тижня свідок. Повідомила, як у морзі не могла впізнати у понівеченому тілі свого онука, і як шукала на ринку його велосипед, що виглядав так, «ніби по ньому проїхались».


Інших свідків суд слухатиме у наступному засіданні, запланованому на 27 квітня. До обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Вчора

Сторінки:
Нагору