КВІ
Субота
27
11:53

​Нарколабораторію облаштували у кума на дачі – на Житомирщині двом амфетамінщикам повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру у незаконному виготовленні і зберіганні з метою збуту психотропних речовин, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, та організації й утриманні місця для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Слідство встановило, що злочинною діяльністю займалися 30-річний житель Бердичева, стосовно якого наразі суди розглядають три справи, у тому числі у складі злочинного угруповання, та його знайомий – 41-річний житель Коростенського району.


Цього разу для виготовлення психотропної речовини наркоділки обрали дачний будинок кума у селі Коростенського району (місця варіння амфетаміну неодноразово міняли). Кімнату обладнали необхідним інвентарем та ємкостями, компоненти замовляли через пошту. «Товар» виготовляли у великих обсягах, ділили між собою та збували наркозалежним особам.


Дотримувалися неабиякої конспірації. Особливо - бердичівлянин, який мав наркотично-кримінальний досвід та був обізнаний зі специфікою роботи правоохоронців. Зокрема, поштові замовлення оформляв на підставних осіб, отримувати посилки просив знайомих, своє авто залишав в іншому місці тощо.


Однак це їм не допомогло. Минулої суботи, 22 липня, відразу після виготовлення значної партії амфетаміну, який ділки розподілили між собою, приготувавши для збуту, їх викрили «на гарячому».


Також проведено майже півтора десятка обшуків за місцями проживання фігурантів, виготовлення психотропної речовини та в автомобілях. Вилучено велику партію амфетаміну, прекурсори, інвентар та готівку, ймовірно, здобуту від незаконної діяльності. Усе вилучене передано для експертизи.



Обом особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави, відповідно, 134 тис. грн та 536 тис. грн.


Суд погодився з доводами прокурора щодо застосування одному з підозрюваних – бердичівлянину – більшої, ніж передбачена законодавством, суми застави. Адже у червні 2022 року, у ході досудового розслідування раніше скоєного злочину, його вже звільняли з-під варти у зв’язку з внесенням 198 тис. грн застави. Однак скориставшись цим, він продовжив виготовлення психотропної речовини.


Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура, досудове розслідування - слідчі СУ ГУНП в області, оперативний супровід - Управління карного розшуку Нацполіції України.

Вчора

Сторінки:
Нагору