КВІ
Субота
27
18:01

​Наталія Остапченко долучилася до семінару «Всеукраїнська програма ментального здоров’я - Регіональна координація»

Семінар проведено Координаційним центром КМУ / Mental Health UA в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської. Тема ментального здоров’я актуальна для всього світу, масштаб найширший: від окремих громад до цілих країн.

Під час семінару представники областей представили власні успішні кейси в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Особливу увагу приділили питанню створення неформальних послуг з ментального здоров’я на рівні громад, як наскрізного компонента психосоціальної підтримки. Такі послуги в громадах можуть надаватися людям за місцем проживання чи роботи. Вони можуть охоплювати цілий спектр заходів, пов’язаних із промоцією ментального здоров’я, профілактикою порушень та забезпечення підтримки людей, які потребують допомоги.


Також під час семінару обговорили результати опитування надавачів та отримувачів послуг у сфері ментального здоров’я. Крім того, для заступників голів обласних військових адміністрацій був проведений тренінг з посилення власної стійкості.


Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ

Вчора

Сторінки:
Нагору