КВІ
Неділя
28
04:03

​Наталія Остапченко долучилася до семінару «Всеукраїнська програма ментального здоров‘я: регіональна координація»

Днями перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко взяла участь у семінарі «Всеукраїнська програма ментального здоров‘я: регіональна координація», який був організований Координаційним центром з психічного здоров‘я Кабінету Міністрів України спільно з Бюро ВООЗ в Україні.

На заході від Житомирської області була присутня волонтерка, членкиня Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА та громадська діячка Ірина Гладка, начальники обласних військових адміністрацій з 11 регіонів та регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я.


Програма семінару була направлена на налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади, координації їх діяльності на національному і регіональному рівнях задля досягнення очікуваного результату у забезпеченні громадян України ефективною психосоціальною допомогою.


На заході заслухали про психосоціальну підтримку як наскрізний компонент послуг у громаді, структуру та функції координації у сфері психічного здоров‘я, міжнародні інструменти оцінки потреб та картування послуг та успішні кейси регіонів у організації та менеджменті послуг з психічного здоров‘я.


Окрім цього, на семінарі відбулася панельна дискусія на тему: «Пріоритетні проєкти та очікування від регіонів». Спікерами панелі виступили Міністр охорони здоров‘я України Віктор Ляшко, Голова НСЗУ Наталія Гусак, заступниця Міністра соціальної політики Ульяна Токарева, заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко та заступниця Міністра ветеранів Тетяна Калита.


Організаторами семінару є керівниця КЦПЗ КМУ, голова ГО «Безбар‘єрність» Оксана Збітнєва, модератор — Ірина Микичак, директорка з координації органів центральної і регіональної влади КЦПЗ КМУ, радниця Прем‘єр-Міністра України та команда Координаційного центру з психічного здоров‘я КМУ.


Нагадаємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я реалізується за підтримки Першої леді Олена Зеленська.

Вчора

Сторінки:
Нагору