КВІ
Неділя
28
14:02

​Наталія Остапченко взяла участь у Міжвідомчій координаційній раді з питань охорони психічного здоров’я та психологічної допомоги постраждалим внаслідок збройної агресії рф

10 травня перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко долучилася до Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та психологічної допомоги постраждалим внаслідок збройної агресії росії проти України, що відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участю першої леді Олени Зеленської.

На засіданні розглянули пріоритетні проєкти Всеукраїнської програми ментального здоров’я від МОЗ, Міноборони, Мінветеранів, Мінсоцполітики, Міністерства освіти і науки, МВС та Мінмолодьспорту. Також звернули увагу на конкретні механізми, якими можна посилити стійкість кожної людини та відновити її ментальне здоров’я.


Денис Шмигаль відзначив, що магістральним напрямом є створення професійних сервісів у громадах. Вони максимально наближені до громадян, тому зможуть ефективно сприяти їхній адаптації та соціалізації. Не менш важливою є роль обласних адміністрацій.



“Дуже важливо й надалі будувати мережу сервісів та послуг, які будуть реалізовувати програму ментального здоров’я”, — наголосила Наталія Остапченко.


Окрім цього учасники засідання обговорили питання про Центри підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях, створення яких передбачено відповідним проєктом постанови Кабінету Міністрів.

Вчора

Сторінки:
Нагору