КВІ
Неділя
28
02:15

​Наталія Остапченко взяла участь у першому Форумі жіночого лідерства, який відбувся в Житомирі. ФОТО

У Житомирі 06 та 07 жовтня за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) пройшов перший Форум жіночого лідерства, організований депутатською групою з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради.

Участь у форумі взяли перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, голова облради Володимиром Ширмою та понад 100 учасників з різних куточків Житомирщини, а також із Львівської, Вінницької, Волинської та Хмельницької областей. У форматі онлайн до події долучились спікерки з Польщі та Німеччини.



Ініціаторкою заходу була голова депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради Людмила Кицак.


Форум мав на меті об’єднати жінок-лідерок територіальних громад Житомирщини, місцевих депутаток та відомих спікерок для обміну досвідом успішної роботи в громадах. Також форм націлений на створення механізму спільних дій для подолання сучасних викликів, які стоять перед жінками-лідерками в усіх сферах суспільного та політичного життя.


«Жіноче лідерство – це сила та гармонія, що народжується у співпраці, в об’єднані досвідом та ідей, завдяки яким українські жінки успішно долають усі випробування у складний час війни. “Мене вражає сміливість і безкорисливість кожної жінки, яка не припиняє боротьбу за перемогу, волонтерить та проявляє лідерство у політиці та громадській справі”, – зазначила перша заступниця начальника Житомирської ОВА.



У першому етапі заходу було обговорено питання на теми: жіночого лідерства, волонтерства, підтримки ЗСУ, ВПО, жінок-захисниць, боротьбу із домашнім насильством, місцевого самоврядування, психологічної підтримки ветеранів, бізнес в умовах війни – усе в контексті жіночого лідерства, ініціатив та командної роботи.


Другий день Форуму жіночого лідерства учасниці присвятили темі просування політичної участі жінок. Обговорили гендерні аспекти виборчого процесу, гендерну квоту, запроваджену як необхідний інструмент залучення жінок у політичні процеси. Учасниці Форуму з Німеччини та Польщі поділилися історіями власного політичного шляху та розповіли про роль жінок у політиці в їхніх країнах.


Голова депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради Людмила Кицак, підсумовуючи дводенний захід, подякувала учасницям за цікаву і змістовну роботу та спільні напрацювання у вигляді резолюції та Меморандуму про співпрацю з депутатськими групами з гендерних питань в радах різного рівня.


Вчора

Сторінки:
Нагору