КВІ
Субота
27
03:00

​Незабаром ЦНАПи Житомирщини будуть приймати цифрові документи в Дії

В Україні триває процес цифровізації державних послуг, що сприяє оперативності й ефективності їх надання, а також зменшує вплив людського фактору.

Як повідомляється на порталі державних послуг, наразі всі ЦНАПи інтегровані з Дією в таких областях:


Київська (та м. Київ), Черкаська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Дніпропетровська, Львівська та Вінницька.


Зокрема у Вінницькій обласній військовій адміністрації підкреслили, що тепер у ЦНАП можна ходити лише зі смартфоном — жодних паперових копій. Просто скануйте QR-код, розміщений у вашому ЦНАПі, або відкривайте штрихкод на звороті вашого документа в застосунку Дія та показуйте його адміністратору.


Громадяни зможуть поділитися через Дію такими документами:

ID-картка;

закордонний паспорт;

ідентифікаційний код;

свідоцтво про народження;

довідка ВПО.


Цифровізація несе із собою зручність, прозорість, швидкість у прийнятті рішень та не залишає простору для корупції.


Довідково. Протягом минулого року завдяки активній участі громад Житомирщини в проєкті Мінцифри «Інтернет субвенція» вдалося на 20% збільшити кількість населених пунктів області, що підключені до швидкісного Інтернету.

Надійний доступ до мережі отримали понад 300 сіл та близько 700 об’єктів соціальної інфраструктури в них. Понад 2,5 тисячі вчителів шкіл області завдяки підтримці держави отримали ноутбуки для сучасного та цікавого навчання.

Вчора

Сторінки:
Нагору