КВІ
Неділя
28
19:24

Під Житомиром прокуратура вимагає повернути громаді землі прибережної зони на р. Тетерів

Житомирська окружна прокуратура заявила до суду позови про повернення Тетерівській об’єднаній територіальній громаді шести земельних ділянок площею 1,16 га, незаконно набутих у приватну власність підприємцями та місцевими жителями.

Усі ділянки розташовані у прибережній захисній смузі р. Тетерів, поблизу сіл Тригір’я та Буки Житомирського району. Право приватної власності земельних ділянок шестеро громадян набули у різний період, протягом 2008-2009 років.


Попередньо, володільці мали б використовувати наділи для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель, ведення особистого селянського господарства тощо. Але невдовзі землю декілька разів перепродано іншим особам. Фактично п’ять ділянок опинилися у приватній власності двох підприємців.


Однак прокурори встановили, що усі ділянки, розташовані у прибережній зоні, громадяни отримали незаконно. Зокрема, землі такої категорії, відповідно до земельного та водного законодавства, відносяться до водного фонду і не можуть перебувати у приватній власності.


Отже, сільська рада свого часу прийняла протиправні рішення щодо виділення таких ділянок. Крім цього, прокурори встановили, що стосовно виділення землі трьом громадянам взагалі відсутнє будь-яке рішення органу місцевого самоврядування.


Окружна прокуратура, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, звернулася до Житомирського районного суду про повернення землі вартістю понад 6 млн грн до комунальної власності Тетерівської ОТГ.

Вчора

Сторінки:
Нагору