КВІ
Субота
27
14:01

​Незаконно вимивали бурштин з надр: на Житомирщині поліція викрила групу з п’ятьох спільників

«Сонячне каміння» місцеві жителі видобували в лісовому масиві Білокоровицького лісгоспу. Правопорушники використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Під час чергового нелегального видобутку поліцейські затримали чоловіків.

Продумав схему «бурштинового бізнесу» 50-річний житель м. Олевська, до її реалізації залучив чотирьох знайомих, місцевих жителів. Тож, не маючи жодних спеціальних дозволів на користування надрами для видобутку копалин, чоловіки отримували вартісне каміння, знищуючи ліс.


Під час промислу поблизу села Замисловичів Олевської громади поліцейські спільно зі співробітниками СБУ затримали причетних до видобутку бурштину. Тоді слідчі провели 8 обшуків, у ході яких виявили видобуте каміння, пристрої для його обробки, мотопомпу, водозабірний шланг, пожежні рукави, лопати та підсаки. Вилучене слідчі скерували для проведення відповідних експертних досліджень.



Днями слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області, за погодженням обласної прокуратури, повідомили про підозри фігурантам у незаконному видобуванні бурштину, за попередньою змовою групою осіб, вчинені повторно (ч. 2 ст. 28, ч. ч. 1,2 ст. 240-1 КК України).


Такі дії караються до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору