КВІ
Субота
27
17:45

​Нова система оплати у транспорті: Житомиряни від ранку стають у черги, аби отримати роз'яснення

Біля офісу оператора компанії, яка, починаючи з 9 березня 2024 року, обслуговує нову систему оплати проїзду у громадському транспорті Житомира, від ранку — черги. За словами представниці компанії Наталії Лімінович, люди приходять, аби отримати нові картки для проїзду у тролейбусах чи маршрутках та дізнатися, як їх поповнювати.

З-поміж них — і житомирянка Лариса. Вона розповіла Суспільному, що прийшла до офісу, бо не змогла розрахуватися за проїзд у тролейбусі за допомогою валідатора. Каже: має транспортну картку старого зразка, але не вона не спрацювала. У черзі до консультанта стояла з восьмої ранку.


"Я отримала нову транспорту картку. Добре, що поставили нові валідатори у громадському транспорті. Може, вони будуть краще працювати, ніж ті, які були. Але мені поки не зрозуміло, що буде після 23 березня, коли не можна буде розрахуватися за проїзд у транспорті за готівку. Дуже важливо, щоб у Житомирі запрацювали якісь філіали, хоча б тимчасові, щоб люди могли без ускладнень перейти на нову систему. Дуже багато людей не мають такий транспортних карток для проїзду. Тож, вони хвилюються. А тому ось ці черги", — сказала житомирянка Лариса.


Інша відвідувачка сервісного центру Тетяна розповіла, що під час розрахунку за проїзд, з її транспортної картки зняло гроші декілька разів. Каже, хоче розібратися, чому так сталося.


"Треба було спочатку пасажирів ознайомити. А то я зайшла у тролейбус чи маршрутку — і як хочеш, так і притуляй до того валідатора. Зняло гроші раз, потім — другий", — сказала відвідувачка центру Тетяна.


За словами житомирянки Ніни, відколи запровадили нову систему оплати у міському громадському транспорті, для неї особисто все ускладнилося.


"Я 7 гривень раніше поклала на картку. А сьогодні вже 14 гривень. А ще кажуть, що водій гроші взагалі не буде брати. І що робити? Потрібно брати гроші обов’язково. Завтра прийду сюди і буду знову все вирішувати", — сказала житомирянка Ніна.


Менеджерка з обслуговування клієнтів компанії "CITY CARD" Наталія Лімінович розповіла, що у понеділок, 11 березня, в офісі видали майже 200 нових транспортних карток.


"Картки старого зразка ладі діють. Але у випадку їх пошкодження можуть не спрацьовувати на валідаторі. У такому випадку потрібно робити її заміну. Частина з них відключена — для запобігання виникненню проблем із їх балансами. У зв’язку з цим оператор "СІТІ КАРД СИСТЕМ" здійснює безоплатну їх заміну. Пільговим категоріям обов’язково потрібно мати з собою паспорт, пенсійне посвідчення і діючу карту, якщо вона не втрачена. Оскільки система функціонує тільки декілька днів, то відповідно відбувається певний технічний збій. Наші техніки реагують на ці звернення і усувають проблему", — сказала Наталія Лімінович.


З її слів, житомиряни станом на 11 березня користуються 170 тисячами транспортних карток. І якщо виникають проблеми із картками чи додатком, у сервісному центрі проконсультують та покажуть, як користуватись новою системою.

Вчора

Сторінки:
Нагору