КВІ
Субота
27
09:58

​Об'єднання Поліського національного університету і Житомирського держуніверситету призупиняють

Процес об'єднання Поліського національного університету і Житомирського держуніверситету імені Івана Франка на час проведення Національного мультипредметного тестування та вступної кампанії призупиняють.

Про це 20 березня під час брифінгу в Житомирській ОВА сказав її очільник Віталій Бунечко, посилаючись на рішення Міністерства освіти та науки України.


На сторінці Міносвіти у мережі Facebook 20 березня опублікували повідомлення, у якому сказано, що на час НМТ і вступної кампанії МОН призупиняє усі процеси модернізації закладів вищої освіти. Виключенням стануть три проєкти розпорядження, які вже перебувають на погодженні. Стосуються вони об’єднання закладів вищої освіти у Львові, Кривому Розі та Дніпрі.


Говорячи про об'єднання Поліського національного університету та Житомирського державного університету імені Івана Франка, Віталій Бунечко сказав, що у цьому випадку мала місце так звана дискомунікація.


"Відбулася дискомунікація, бо починати процес вивчення можливості об'єднання треба було із спілкування із суспільством та стейкхолдерами — ректорами, студентськими об'єднаннями, ОДА і суспільством загалом. Після наради в МОН, куди не були запрошені представники нашої ОВА. Ми не є власниками вищих навчальних закладів, вони підпорядковуються лише Міносвіти. Ми почали вивчати спроможність наших вузів, своє кінцеве бачення ми озвучимо, коли закінчимо аналіз спроможності всіх наших вищих закладів освіти і видамо цю пропозицію Міносвіти", — сказав Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору