КВІ
Субота
27
13:14

​Обіцяли ввезти авто з-за кордону та «відмазати» від армії: у Житомирі поліція викрила у шахрайствах організовану групу

Підшукала двох спільників серед житомирян 44-річна жителька Васильківського району Київщини. Разом вони реалізовували шахрайську схему, що спеціалізувалася на псевдопродажу позашляховиків з Європи, а одному з військовозобов’язаних запропонували «допомогу» в уникненні мобілізації.

Організаторка залучила до шахрайських схем 52-річного чоловіка та 38-річну жінку, яку вона представляла донькою. Містянин, відповідно до відведеної йому ролі, підшукував потенційних покупців автівок, також він знайомив клієнтів з «автодилеркою». Чоловік всіляко переконував майбутніх покупців у бездоганній репутації та компетентності своєї «керівниці».



«Донька» підбирала авто, зустрічалася з клієнтами, переконувала сплатити «перші внески» й отримувала від них кошти. Передоплата за купівлю автівки стартувала від 4 тисяч доларів. А один з покупців вніс завдаток за позашляховик, призначений для ЗСУ, у розмірі 5 тисяч доларів. Однак жоден так і не отримав ні автомобіль, ні коштів.



Поліцейські встановили причетність членів організованої групи щонайменше до чотирьох епізодів шахрайств.


Ще в одному з випадків організаторка переконала чоловіка про можливість внесення у його військовий квиток відмітки про непридатність до служби. У жовтні 2023 року, під час отримання за таку послугу грошей, ділків затримали поліцейські.


Їх діяльність викрили та задокументували слідчі слідчого управління поліції Житомирщини спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань Національної поліції у регіоні.



Слідчі, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили підозри всім учасникам організованої групи у низці шахрайств (ст. 190 КК України). Згідно з чинним законодавством подібні дії караються від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору