КВІ
Субота
27
12:21

​Олевські слідчі завершили розслідування щодо водія, який кермував попри рішення суду

Наприкінці грудня на одній із вулиць Олевської громади працівники сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР зупинили автомобіль «ВАЗ». За кермом знаходився 29-річний місцевий житель.

Під час перевірки документів та згідно з інформацією з відповідних баз даних правоохоронці з’ясували, що водій ще на початку грудня за рішенням суду був позбавлений права керувати транспортними засобами на 5 років. Попри встановлені обмеження він продовжував їздити за кермом.


Тож поліцейські склали відносно нього адміністративні матеріали за ч. 5 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та ч. 1 ст. 126 (Керування транспортними засобами особами стосовно яких встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.


Водночас за фактом невиконання судового рішення поліцейські розпочали досудове розслідування, з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 382 КК України.


Днями слідчі відділення поліції № 2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління повідомили фігуранту про підозру, а 15 березня закінчили досудове розслідування. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.


За вчинене причетному загрожує не лише адміністративна відповідальність, а й кримінальна. Зокрема, невиконання судового рішення карається штрафом або позбавленням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору