КВІ
П'ятниця
26
20:13

​Оперативники кримінальної поліції встановили причетних до крадіжок з помешкань жителів Житомирщини

13 вересня бердичівські та коростишівські поліцейські викрили у крадіжках майна двох жителів області. В обох випадках тривають розслідування, чоловікам може загрожувати кількарічне ув’язнення.

До поліції звернулась 42-річна жителька районного центру із заявою про крадіжку з її квартири побутових приладів та вартісного фотоапарату. Під час опитування заявниці поліцейські з’ясували, що напередодні в її помешканні перебував 34-річний знайомий. Чоловік допомагав їй із дрібними ремонтними роботами у квартирі. Саме після його відвідин господиня й виявила пропажу майна.


Оперативники розшукали чоловіка, він зізнався, що скористався неуважністю господині та взяв чужі речі. Викрадене одразу продав, а гроші витратив на власні потреби. Як нині встановлено, чоловік раніше вже був засуджений за майнові злочини.


Ще одне повідомлення про крадіжку з оселі надійшло до відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП. 31-річна заявниця розповіла, що з її будинку, розташованого у Волицькій громаді, зникли електроінструменти, тример та деякі інші речі. На місці події поліцейські виявили пошкоджене вікно, через яке ймовірно зловмисник потрапив всередину.


Зібравши першочергову інформацію, поліцейські з’ясували, що до вчинення правопорушення може бути причетним 29-річний місцевий житель. Попередньо, він продав викрадене односельцям, відтак нині правоохоронці проводять заходи з виявлення та вилучення майна.


За обома фактами тривають досудові розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Зважаючи, що правопорушення вчинено в умовах воєнного стану, фігурантам може загрожувати від 5 років позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору