БЕР
Вівторок
19
08:23

​Передача майна закладів профтехосвіти пришвидшить прийняття рішень щодо їх кадрового та матеріально-технічного забезпечення, – Юрій Денисовець

30 червня у Житомирській ОВА відбулася робоча нарада з питань передачі майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної в комунальну власність.

У нараді взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович та директори закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Під час зустрічі було обговорено проблемні питання, зокрема щодо оформлення правовстановлюючих документів.


Юрій Денисовець зазначив, що передача майна закладів професійної (професійно-технічної) освіти дасть можливість на регіональному рівні швидше приймати управлінські рішення щодо підготовки робітничих кадрів та фінансувати матеріально-технічну базу закладів освіти.


За інформацією Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА, на даний час із 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що функціонують в області, 1 ДПТНЗ «Житомирський навчальний центр № 4» – заклад при установі закритого типу та фінансується з державного бюджету, 5 – фінансуються з бюджету міста Житомир, 1 ЗППТО – Житомирський обласний ліцей Житомирської обласної ради є закладом комунальної форми власності.


3 ЗППТО – передані у комунальну власність розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 18.07.2018.


Передачі майнових комплексів із державної у комунальну власність підлягає 8 ЗППТО, що фінансуються за рахунок обласного бюджету, з них 4 заклади реорганізуються шляхом об’єднання. Решта закладів освіти завершують оформлення пакетів документів для передачі з державної в комунальну власність.


Нагадаємо, що Юрій Денисовець долучився до випуску в Житомирському коледжі культури і мистецтв імені Івана Огієнка.

Вчора

Сторінки:
Нагору