КВІ
Субота
27
18:05

​Під час XIX сесії Житомирської обласної ради відбувся звіт начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка. ВІДЕО

07 березня, відбулася XIX сесія Житомирської обласної ради. Депутати розглянули 60 питань. Зокрема, під час сесії начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко підсумував результати реалізації програми соціально економічного розвитку області у минулому, 2023 році.

«Вже два роки ми є частиною рішучого спротиву, який чинить наша країна повномасштабному вторгненню росії. Попри усі виклики повномасштабної війни, нам вдається знаходити можливості для забезпечення всебічної підтримки Збройних сил України, посилювати нашу обороноздатність, зберігати збалансовану бюджетну політику та забезпечувати реалізацію необхідних для життя області програм», — зазначив Віталій Бунечко.


Протягом минулого року обласний бюджет та громади спрямували на підтримку Збройних сил України та ліквідацію наслідків збройної агресії росії понад 2,5 млрд грн. Житомирщина стала однією з перших, хто розпочав будівництво залізобетонних споруд, як ключових елементів глибоко ешелонованої системи оборони кордону.


Задля посилення протиповітряного захисту коштом обласного та місцевого бюджетів створено та оснащено усім необхідним для бойових чергувань понад 100 мобільних вогневих груп.


За два роки повномасштабної війни в лікарнях області відкрито вже 4 нових реабілітаційних відділення для наших захисників. Минулого року реабілітаційні послуги отримали понад 44 тисячі громадян.


Ефективна робота військової адміністрації протягом минулого року з державними органами та міжнародними донорами дозволила залучити на реалізацію проєктів відновлення на території Житомирщини ще понад 820 млн грн.


«Наша область є однією з найкращих в Україні за рівнем забезпеченості укриттями закладів освіти. А також за рівнем забезпечення дітей сиріт родинними формами виховання. Від початку повномасштабного вторгнення їх кількість збільшилася у 3,5 раза», — підкреслив Віталій Бунечко.


Громади області за підтримки держави надають всю необхідну допомогу майже 60 тисячам громадян, які вимушені були втікати від війни.


Паралельно з цим продовжується підтримка бізнесу та зміцнення економіки. Протягом минулого року в області розпочато реалізацію нових та подовжено роботи за започаткованими раніше інвестиційними проєктами на загальну суму понад 3,4 млрд грн. За 9 місяців 2023 року в області створено майже 10 тисяч нових робочих місць.


Детальніше дивіться у відео.

Вчора

Сторінки:
Нагору