КВІ
Субота
27
14:36

​Під Житомиром чоловік з підприємства викрав півсотні декоративних дерев

Викрав півсотні декоративних дерев з господарства у Станишівській громаді: поліцейські завершили досудове розслідування

Про зникнення деревець та кущів туй із земельної ділянки у с. Леонівці поліцію повідомила власниця підприємства наприкінці лютого. Загальна сума збитку, спричиненого потерпілій, становила близько 35 тисяч гривень. Поліцейські відділу №1 Житомирського райуправління встановили причетність до крадіжки 35-річного жителя обласного центру. Нині обвинувальний акт у провадженні скеровано до суду.


У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік уночі 23 лютого приїхав до земельної ділянки, де росли хвойні дерева. Він знав про вільний доступ до території, оскільки раніше працював на цьому підприємстві. Тож, скориставшись темною порою, фігурант викопав більше трьох десятків півтораметрових туй і близько двох десятків кущів, висотою 30 см, та приховав усе викрадене у закинутій будівлі в сусідньому селі.


За кілька днів він продав рослини. Тож поліцейські вилучали їх вже у нових власників. Чоловік визнав свою провину в учиненому та пояснив, що таким чином вирішив покращити своє матеріальне становище.


Відтак нині слідчі відділу поліції №1 інкримінують фігуранту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Зважаючи на вчинення діяння в умовах воєнного стану, обвинуваченому загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Вчора

Сторінки:
Нагору