КВІ
Понеділок
29
13:47

​Поліцейські оголосили про підозру священнослужителю, який, ймовірно, вдарив підлітка біля храму на Житомирщині

П'ятого квітня поліцейські оголосили про підозру чоловіку, який другого квітня під час зборів релігійної громади біля храму у селищі Іршанськ, ймовірно, вдарив 12-річного підлітка. Про це розповіла пресофіцерка обласного управління нацполіції Алла Ващенко.

"Дізнавачі Коростенського районного управління поліції оголосили про підозру чоловікові, 1960 року народження, який проживає у Житомирі і є священнослужителем у храмі, – каже Алла Ващенко. – Тривають інші слідчі дії. Після завершення усіх потрібних процесуальних дій обвинувачення стосовно чоловіка скерують до суду".


У коментарі Суспільному 12-річний житель Іршанська Данило Гацький розповів, що під час зборів він отримав забій м'яких тканин голови.


"Ми стояли з прапором України повернутими до тих людей, які молилися, а потім співали гімн України. Ми стояли на сходах храму. І так склалося, що ми закривали їх прапором. Я так стояв і почув, що позаду мене почали сваритися. І потім відчув, як мене щось боляче вдарило по голові. Коли я озирнувся, то побачив, хто мене вдарив. Потім ми поїхали до лікарні, і я дізнався, що у мене забій м'яких тканин голови", – каже учасник події Данило Гацький.


"Факт такий був. І маємо те, що маємо. Хто вдарив, як вдарив, – ми про це нічого не знаємо. Надали допомогу другого квітня. Був забій голови м'яких тканин. Мама привезла хлопчика. Надали допомогу наші лікарі і відпустили додому третього квітня", – розповів лікар Коростенської центральної міської лікарні Сергій Ковердун.


Відео з місця події надала Суспільному житомирянка Аліна Кундіч. У момент ймовірного побиття дитини вона перебувала біля храму. За її словами, Данила Гацького вдарив місцевий священник православної церкви московського патріархату.


"Ось оцей священник його вдарив. Він на фотографії світлий. Позаду нього – жіночка. Це вірянка московського патріархату. Вона посміхається. Тут видно, як поліція втрутилася в процес. Насправді свідками цієї події були декілька десятків людей. Це ті люди, як стояли ближче. Виходить так, що стояли хлопчаки, а позаду них було ще декілька дорослих, поліція і віряни московського патріархату, і цей священник, який вдарив хлопчика по голові. Чому він вдарив дитину, я, чесно кажучи, не розумію. Чи то його роздратував синьо-жовтий прапор, чи щось інше. Наскільки я бачила, бо дуже близько стояла до цього місця, на відстані витягнутої руки, то хлопці нічого не говорили, не провокували, не скандували. Вони просто стояли і тримали синьо-жовтий прапор", – каже Аліна Кундіч.


Журналісти звернулися телефоном за коментарем до Овруцької єпархії Української православної церкви МП, але слухавку там не взяли.


Другого квітня в Іршанську на зборах люди ухвалювали рішення про перехід громади Свято-Покровського храму Української православної церкви Московського патріархату до ПЦУ.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору