ТРА
Субота
4
08:22

​Поліцейські вилучили боєприпаси з будинку жителя Лугинської громади

Днями правоохоронці Коростенщини отримали виклик про вчинення домашнього насильства, а по приїзду виявили корпуси гранат та інші небезпечні предмети, тож на місці події працювала слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили, що в господарському приміщенні домоволодіння, що належить 49-річному місцевому жителю, виявлено паперовий пакунок. У ньому чоловік зберігав: корпуси гранати Ф-1 та М-50, запалювальні трубки, пластичну вибухову речовину та вогнепровідний шнур.


Відтак всі обставини події поліцейські задокументували, а вилучене направили на експертне дослідження до Житомирського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Слідчі розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Водночас поліцейські склали адміністративні матеріали щодо чоловіка за ст. 173-2 (Домашнє насильство) КУпАП.


За чинним законодавством незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Водночас поліція нагадує: зброю, боєприпаси та вибухові речовини не можна зберігати без передбаченого законом дозволу. У разі, якщо такі предмети знайдені випадково, дісталися у спадок або виявлені за інших обставин – зверніться до поліції для їх безпечного вилучення.

Вчора

Сторінки:
Нагору