КВІ
Понеділок
29
21:39

Поліцейські вилучили гранати у жителя Житомирського району

​1 квітня патрульні відділу поліції №1 Житомирського райуправління опрацьовували виклик про вчинення домашнього насильства в селі Оліївці. Заявниця розповіла, що під час чергового конфлікту чоловік продемонстрував їй боєприпаси та може зберігати їх в оселі. Всі обставини свідчили про те, що власник помешкання може створювати загрозу оточуючим та собі.

Відтак патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділу поліції № 1. Під час проведення невідкладних процесуальних дій в одній з кімнат будинку поліцейські виявили два предмети, схожі на гранати з запалами. До того ж в оселі чоловік зберігав ще понад дві сотні набоїв різного калібру.


Тож слідчі зафіксували всі обставини діяння та вилучили боєприпаси для проведення відповідних експертиз.


Нині поліцейські встановлюють походження вилученого у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Крім того, на чоловіка було складено адміністративний протокол за 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.


Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Поліція звертається до громадян: пам’ятайте, що зброя та боєприпаси - не сувеніри та можуть нести загрозу для життя! Зауважте, що незаконне поводження з такими предметами - протиправне діяння.


Правоохоронці інформують: особи, які добровільно здали до поліції незаконну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, звільняються від кримінальної відповідальності та покарання.

Сторінки:
Нагору