КВІ
Субота
27
01:05

​Поліцейські Житомирщини нагадують громадянам про правила безпеки

Попереду тривалі та активні вихідні, які для багатьох будуть пов’язані з пам’ятними і поминальними заходами. Відтак правоохоронці закликають громадянам дотримуватись елементарних правил безпеки, щоб не потрапити у неприємні ситуації. Будьте обережними під час дальніх поїздок автотранспортом, дотримуйтесь пожежної безпеки. Не забувайте про карантинні обмеження.

У період прийдешніх вихідних, з 8 по 10 травня, правоохоронці регіону працюватимуть у посиленому режимі несення служби та забезпечуватимуть правопорядок у населених пунктах області під час заходів, пов’язаних із перемогою над нацизмом у Другій світовій війні та поминальними днями на кладовищах. Щоб участь у загальних подіях була безпечною, у першу чергу, для вас і оточуючих людей, пам’ятайте і дотримуйтесь елементарних правил поведінки.


Під час участі у масових заходах не забувайте про карантинні обмеження, дотримання яких сприяє збереженню, у першу чергу, вашого здоров’я, стану ваших рідних і близьких та оточуючих вас людей. Серед обмежень - обов’язкове перебування громадян у медичних масках у публічних місцях. Уникайте скупчення людей.


Прогнозовано, поминальні дні спонукатимуть до переїздів автотранспортом. Вирушаючи в дорогу, переконайтесь у справності автомобілів. Під час руху автодорогами суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху і швидкісних обмежень. Якщо ви зібрались у дальню подорож, розраховуйте власні сили для безпечного кермування, плануйте розумний відпочинок у дорозі. Пам’ятайте про те, що після вживання спиртного або й навіть слабоалкогольних напоїв водіям сідати за кермо категорично заборонено законом. Не наражайте на невиправдану небезпеку себе, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.


Під час відвідування кладовищ або просто вашого перебування на узліссях чи галявинах, вчасно згадайте про пожежну безпеку. Подбайте про те, щоб не стати умисним чи випадковим винуватцем загоряння і розповсюдження вогню. Нагадуємо, що наслідком таких необачних дій може бути як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.


Якщо ви стали свідком неоднозначної ситуації, очевидцем вчинення правопорушення або побачили, що хтось потрапив у дорожню халепу тощо, телефонуйте за номером 102. Реакція правоохоронців буде адекватною повідомленим відомостям.

Вчора

Сторінки:
Нагору